Fietsen en klimmen in de Cevennen en Ardeche

Fietsen in de Gard, Cevennen en Ardeche

Diverse gasten van onze gites hebben ontdekt dat je geweldig kunt fietsen in ons gebied. Heb je mooie racefietsen of andere fietsen die geschikt zijn voor een gemiddeld bergachtig gebied, neem ze dan mee en ontdek de Gard, Cevennen en Ardeche met de fiets. 

Hieronder treft u alvast twee routes aan. 

http://connect.garmin.com/activity/200827984

Bekijk mijn rit van 75,2 km op Strava: http://app.strava.com/activities/371794328

Wielerploegen, fietsclubs, fietsvrienden

Wilt u met uw fietsclub komen dan kan dat ook. De grote gite La Grande Ganiere is een prima verblijf voor bijvoorbeeld 8 fietsers. U kunt diverse tochten ondernemen gelijk vanaf het huis.

Klimmen in de Ardèche

De Ardèche is al jaren een bekende bestemming voor de fanatieke buitensporter. Ook klimmers kunnen hier hun hart ophalen op meerdere plekken in het hele gebied.

Een persoonlijk verhaal van twee van onze gasten:

Wij wilden als “binnen-klimmers” de stap richting de rotswant gaan maken in de Ardèche en kwamen er al snel achter dat dit een paradijs is voor zowel de beginnende al ervaren klimmer.
Ons avontuur begon bij het zoeken naar een buitensport bedrijf wat ons van genoeg kennis kon voorzien om de rest van de week zelfstandig buiten te klimmen. Al snel kwamen we uit bij Ardèche Adventures (www.ardecheadventures.com). Kliminstructeur Ollie Ryall (uit Engeland) nam ons mee naar twee verschillende rotswanden waar hij ons alles vertelde over veilig klimmen op uitgezette routes.
De eerste rotswand de wij bezochten was l’Agachou; een leuke en niet al te hoge (+/- 15m) rotswand voor beginnende klimmers. Op de wand zitten ongeveer 9 routes (niveau 4-5) die goed verzorgd zijn en het uitzicht over de rivier wanneer je de top van de route bereikt is super. Ook is deze wand goed te bereiken, vanaf de parkeerplaats (navigatie: 44*24’19,917”N, 4*11’48,345”E) is het 3 minuten lopen over het wandelpad het bos in aan de overkant van de weg. Let wel op; het kan hier soms erg druk zijn door grote groepen met klimmende kinderen en wanneer de zonnestralen de wand bereiken kan het er erg warm worden.
De tweede rotswand die wij bezochten was Chaulet Plage. De grote rotswand heeft tien tallen routes voor beginners tot experts (niveau 4 tot 8a+, tot wel 40m hoog) en bevindt zich aan de oever van de rivier l’Ardèche. Het leuke van deze rotswand is dat bijna elke route in verschillende secties is opgedeeld. Er bevinden zich op meerdere plekken langs de routes ombouw mogelijkheden waardoor de routes op verschillende plekken beëindigd kunnen worden. Om deze wand te bereiken loop je vanaf de parkeerplaats (navigatie: 44*24’30,28”N, 4*13’,01”E) langs de weg naar beneden richting de rivier. Zodra je uitzicht op de rivier hebt loop je vanaf de weg richting de rivierbedding. Die kant via steile afsnij routes of netjes via de camping. Zodra je de rivier bereikt hebt loop je over het smalle wandelpad in westelijke richting. Al snel kom je zie je klimroutes verschijnen, maar dit zijn veelal moeilijke routes die niet geschikt zijn voor beginners. Volg dus het pad voor zo’n 15 minuten tot dat je het bos bereikt. Hier beginnen de wat makkelijkere routes in een schaduwrijke omgeving!
Naast l’Agachou en Chaulet Plage zijn er nog tientallen wanden in de omgeving met routes voor elk niveau. Als je als zelfstandige klimmer er op uit wilt gaan kun je het beste een boek met topo’s voor deze regio kopen in de locale sportwinkels of internet.
Meer informatie: www.ardecheadventures.com
Topo-boek: Rockfax France: Languedoc-Roussillon (ISBN 978 1 873341 62 9)

 

Behoefte aan meer informatie? Mail ons gerust: info@la-ganiere.com