Ook wonen in Frankrijk?

Wonen in de Gard of Zuid-Ardeche

Bent u op zoek naar een woning in de Gard of Zuid-Ardeche en hebt u niet genoeg tijd om ter plekke naar het gewenste pand te zoeken? Geen probleem, u kunt mij inschakelen om met of voor u geschikt pand te vinden.

Het is lastig om op afstand een woning te zoeken

Zelf hebben we ervaren hoe lastig het is om vanuit Nederland een goed pand te vinden. Vele vakanties hebben we besteed aan het zoeken naar een geschikte lokatie voor onze droom, La Ganiere, gites dans le Gard. We hebben ondermeer gebruik gemaakt van internet. Vaak bleek dan bij aankomst de ligging totaal anders te zijn dan was voorgespiegeld; niet vrijstaand of uitkijkend op de plaatselijke bouwmarkt. Na een aantal jaren is onze zoektocht geslaagd. We wonen en werken nu voor een groot deel van het jaar in de Gard.

Bij het zoeken op afstand naar een woning kunt u al snel voor teleurstellingen komen te staan. Ook kunt u tegen zaken aanlopen waar u geen verstand van hebt. Hoe zit het bijvoorbeeld met verbouwingsvergunningen en erfdienstbaarheden? Wat betekent zone rouge of zone inondable? Hoe hoog zijn de taxe d'habitation en taxes foncières? Daarnaast kan het zijn dat uw Frans net niet goed genoeg is om met de plaatselijke makelaars te praten over voorbehoud van financiering.

Wat kan ik voor u betekenen?

In Nederland heb ik een eigen makelaarskantoor gehad. Ik spreek vloeiend Frans en heb in Frankrijk eerder woningen aan- en verkocht. Tegenwoordig worden vrijwel alle panden aangeboden via internet. U kunt een eerste selectie maken via internet van interessante panden. Vervolgens kan ik voor u gaan kijken om te beoordelen of het pand in eerste instantie aan uw wensen voldoet en verslag per email of telefoon uitbrengen. Het is tevens mogelijk om naar Frankrijk af te reizen en bij ons een gite te huren om bijvoorbeeld in een week of weekend meerdere panden te bekijken. Mocht u het pand vinden dat u wilt kopen dan kan ik u begeleiden bij het opstellen van contracten en het passeren van de notariële acte. Daarnaast bied ik, indien gewenst, na de overdracht praktische hulp; aanvraag electra en water, telefoon en internet aansluiting en eventueel begeleiding van een renovatie.

Zijn er kosten verbonden aan deze bemiddeling?

Het bedrag dat ik in rekening breng hangt af van uw wensen en bespreken we nadat u kenbaar heeft gemaakt wat u van mij verwacht.

Wat moet u doen?

Stuur een mail met uw wensen of vragen naar info@la-ganiere.com. Ik neem dan telefonisch contact met u op om uw wensen met u door te nemen en nadere afspraken te maken.